Kategorier
Andet

Sådan giver du parforholdet liv igen

Desværre ser vi i disse tider, at rigtig mange skilles eller går fra hinanden. Det er en ærgerlig tendens, for parforhold er vigtige for rigtig mange mennesker. Der er bare noget specielt om at have en, man elsker så højt, og som man kan dele hele livet med. Hvis man omvendt føler sig fanget i et parforhold, hvor man ikke elsker den anden længere, kan det være svært at finde en vej ud. 

Skemalæg tid med hinanden

Der er dog som oftest en måde at genoplive parforholdet igen, så i ikke behøver at skilles. Det kræver dog, at du er villig til at lægge tid og energi i det. Første skridt på vejen moden et glohedt parforhold er nemlig at bruge tid sammen igen. Mange parforhold glider nemlig ud i sandet, fordi man glemmer hinanden i en travl hverdag. Det virker måske ikke særligt romantisk, men hvis I skemalægger tid sammen, kan I være sikre på at få det. For mange er det faktisk nok til at få parforholdet tilbage på sporet. 

Derfor bør I overveje parterapi

For andre par, understreger den ekstra tid sammen bare alt det, de ikke kan lide ved den anden. I så fald kan det være, at det er tid til parterapi. Parterapi er egentlig ligesom alle andre typer terapi. Her er det bare jeres parforhold, der er i centrum. Gennem samtale og vejledning med en parterapeut, vil I lære at kommunikere konstruktivt og kærligt igen. Klik her, hvis du gerne vil læse mere om praksissen og eventuelt booke en parterapeut.

Parterapi kan altså hjælpe jer til at være åbne over for hinanden, når det kommer til jeres følelser. Det kan måske føles mærkeligt, at man har brug for terapi eller en tredjepart i det hele taget til den slags. Det behøver det dog ikke være. Faktum er nemlig, at det virker netop på grund af parterapeutens evner til at styre samtalen og bidrage med værktøjer, der virker.

Parterapi er for alle

Parterapeuten såvel som typen af parterapi er derfor central for, hvorvidt det kommer til at virke. Hvis I har sat jer for at finde en parterapeut, bør I altså finde en, I begge er trygge ved og stoler på. Det kan I afgøre efter første møde eller ved at læse om deres version af parterapi på deres hjemmeside. Lige meget hvilken type I vælger, er det dog vigtigt at huske, at parterapi ikke bare bør ses som den sidste udvej, inden parforholdet falder fra hinanden. Ganske sunde par går også af og til parterapi. Parterapi kan nemlig også sagtens være en del af det at beholde et sundt parforhold. 

Det er i sidste ende nemlig det sværeste. Gnisten er relativt nem at genfinde, hvis bare man ved, hvor man skal lede. Det svære er derimod at holde liv i bålet. Det kræver nemlig en daglig indsats, som man kun kan give, hvis man virkelig elsker den anden. Derfor er parforhold så vigtige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *