Kategorier
Alle opskrifter

Smæk på madlavningen med krydderierne

Det er vigtig med krydderier i madlavningen, hvor de er med til at give maden farve, duft og smag. Selvom krydderier har en meget vigtig rolle i madlavningen, så er salt og peber de mest brugte krydderi i Danmark. I dag bruger vi næsten salt og peber i alt vores madlavning, men hvorfor ikke gøre maden endnu mere velsmagende med hjemmedyrkede krydderier? Læs med i artiklen herunder for at blive klogere på, hvilke hjemmedyrkede krydderi du blandt andet kan gøre brug af i madlavningen. 

Dyrk dine egne krydderier 

Der findes alverdens krydderi, og mange af dem kan du selv dyrke i urtehaven. Du kan plukke og tørre urterne, og efterfølgende opbevare dem i hver sin krydderikværn. Når krydderierne opbevares i kværnene, kan de holde sig længere og hold på smagsstofferne. Krydderier kan komme i mange former både som frø, rødder og stængler. Nedenfor kan du se en række af de krydderier, som du selv kan dyrke i urtehaven og bruge i den daglige madlavning.  

Timian

En oplagt mulighed til urtehaven er timian, den kan både bruges tørt og i den friske form. Timianen vil give retten en mere aromatisk og krydret smag, og rigtig god i diverse supper og stuvninger. En cremet klassisk kartoffelsuppe med porrer og timian er rigtig god til vinterens mørke dage. Hvis du laver en stor portion, er det også muligt at fryse en suppen ned til en dag, hvor tiden ikke er til madlavning.

Rosmarin 

En anden mulighed er rosmarin, som også kan dyrkes i de danske urtehaver. Rosmarin har en stærk smag af fyr, hvilket gør at den egner sig godt til fødevare som kød og kartofler. Derudover gør rosmarin også sig godt i det italienske køkken, hvor den blandt andet kan serveres på en sprød pizza sammen med kartofler og løg. 

Persille

Dernæst er persille, denne grønne urt kan både serveres frisk eller tørret. Modsat rosmarinen, så giver persillen en frisk smagsnuance med en snert af citron til maden. Den er derfor god i gryderetter eller supper. Denne meget alsidige urt, vil også kunne bruges i diverse kolde dips såsom en dip lavet på yoghurt med hvidløg og persille. 

Koriander 

Til sidst er der koriander, som ofte deler vandene. Bladene skal tilføjes til sidst i madlavningen, og har en persillelignende smagsnuance. Koriander er god i specielt mexicanske og asiatiske retter. En lækker hverdagsret kunne eksempelvis være klassisk fried rice med kylling og koriander.

Kategorier
Drinks

Har for meget vin til maden ledt til et behov for alkoholbehandling?

Det kan være svært at skelne mellem et stort forbrug og et decideret misbrug af alkohol. Misbruget kommer ikke fra den ene dag til den anden. Det kommer snigende som en skygge, og pludselig har det overtaget styringen. 

Man er ikke alkoholiker, fordi man godt kan lide et glas vin til maden. Starter du dagen ud med alkohol, har alkohol i blodet en stor del af døgnets timer, eller har du en trang til alkohol, så har du et alkoholproblem. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvordan du nemmest og mest effektivt kan komme ud af dit alkoholmisbrug, uden at foretage for store og markante ændringer i din hverdag.

Modtag anonym alkoholbehandling

Der kan være svære følelser forbundet med erkendelsen af et alkoholproblem, men denne erkendelse er starten på løsningen. Det er helt normalt at have følelser, der indebærer skam og skyldfølelse. På baggrund af disse følelser er mange tilbageholdende med at søge hjælp. 

Sandsynligheden for at blive alkoholfri på egen hjælp er forsvindende lille, hvis først alkoholen har overtaget hverdagen. Der findes heldigvis muligheder for anonym rådgivning og alkoholbehandling. Det kan du finde her:  https://amisbrugsbehandling.dk/alkoholmisbrug/alkoholbehandling/.  

 Ambulant alkoholbehandling med gode resultater

Du behøver ikke nødvendigvis at komme i døgnbehandling for at komme fri fra alkoholen. Der er mindst lige så høj grad af succes ved ambulant behandling. Når du er i ambulant behandling, bor du hjemme i din egen bolig. Du har derved mulighed for at gøre brug af støtte fra dine nærmeste, mens du modtager behandling. Du møder blot ind på et behandlingscenter nogle gange om ugen. Her vil du få rådgivning af professionelle terapeuter, tidligere alkoholmisbrugere, der er alkoholfri samt eventuelt supplere behandlingen med medicin. 

Opbygningen af ambulant behandling for alkoholmisbrug

Alkoholbehandling skal deles op i fire forskellige stadier. Disse indebærer:

 • En for samtale
 • Den direkte behandling af alkoholmisbruget
 • Inddragning og samtaler med pårørende og familie
 • Efter behandlingen

For at opnå et succesfuldt liv som ædru alkoholiker, er det vigtigt, at der bliver foretaget en efterbehandling, så man kan forebygge tilbagefald. Det har vist sig, at en efterbehandling på 12 måneder øger chancen for succes. Her har det stor relevans, at man har fundet ind til årsagen til alkoholmisbruget. Emner, der behandles i denne sammenhæng, kan være emner som:

 • Vaner
 • Følelser
 • Psykiske lidelser

I for samtalen vil du blive guidet igennem, hvad et forløb med alkoholafvænning vil indebære. Behandlingen tager typisk 6-7 uger, og du kan vælge, at møder på behandlingscenteret foretages uden for normal arbejdstid. Dette gør det mulig for dig at fortsætte din normale hverdag med job og familie, så der foretages et så lille indgreb som muligt i din hverdag.

Ambulant alkoholbehandling kan indebære:

 • Gruppeterapi
 • Terapi
 • Foredrag
 • Samtale med familie og pårørende samt 
 • Personlig samtale
 • Meditation og mindfulness
 • Rådgivning og hjælp til pårørende
 • Et weekendkursus til pårørende

Skulle du risikere at få tilbagefald, vil du kunne modtage 3-4 ugers ambulant behandling, for at få dig tilbage på rette spor. Dit liv uden alkoholens greb starter med det første skridt.

Kategorier
Andet

Sådan får du et lækkert og nemt måltid i frokostpausen

For mange danskere er frokostpausen naturligvis noget, man ser frem til på enhver arbejdsdag. Her man man mulighed for lige at komme lidt ned i gear, koble lidt af, og dernæst nyde lidt godt mad inden man skal tilbage til arbejdet. Det kan dog godt være lidt af en videnskab nogle gange, når man skal finde ud, hvad man skal have med i madpakken – og derfor kommer der et par gode tips til netop dette. 

Få hjælp udefra

Hvis du er på helt på bar bund, hvad angår madpakken, og hverken har tid eller lyst til at stå om aftenen eller om morgenen og forberede frokosten, så er du ikke helt tabt. For en lækker og nem frokost er ikke mange klik væk, og da slet ikke hvis du arbejder i Københavnsområdet. Med frokost take away på frederiksberg kan du eksempelvis helt selv vælge din frokost med et par få klik, uden at skulle skænke mange tanker til besværet med selv at lave den. Du kan få din friske og varme mad leveret lige til døren, klar til levering i det øjeblik at klokken “slår frokostpause” på din arbejdsplads!

Pift madpakken op med forskellige elementer

Der er ikke noget mere kedeligt end en madpakke, udelukkende bestående af tre stykker rugbrød med forskellige pålæg, så hvis du endelig skal lave din egen madpakke, så skal du huske at variere indholdet i din madkasse. Et god stykke brød med god pålæg er selvfølgelig ikke helt skidt, og er et godt udgangspunkt i de fleste madpakker. Men frisk frugt som et lille forret og måske en sød snack til dessert kan være med til at give madpakke lidt farve og kant, så man rent faktisk ser frem til maden, når man nærmer sig sin frokostpause. 

Tænk på miljøet og tag dine rester med på arbejde

Hvis du er så heldig at have en mikroovn på din arbejdsplads, så har du også mulighed for at varme den mad, som du har med hjemmefra, og derfor er det helt oplagt, at du tager resterne med fra gårsdagens aftensmad – hvis der er noget til overs, naturligvis. På den måde mindsker du dit madspild, og du får ligeledes mulighed for at spise lækker, varm mad til frokost. Din kollegaer vil helt sikkert kigge meget misundeligt, når du hiver en lækker mørbradgryde eller en pasta bolognese op, giver den et par minutter i mikroovnen og nyder et godt måltid. 

Kategorier
Andet

Sådan giver du parforholdet liv igen

Desværre ser vi i disse tider, at rigtig mange skilles eller går fra hinanden. Det er en ærgerlig tendens, for parforhold er vigtige for rigtig mange mennesker. Der er bare noget specielt om at have en, man elsker så højt, og som man kan dele hele livet med. Hvis man omvendt føler sig fanget i et parforhold, hvor man ikke elsker den anden længere, kan det være svært at finde en vej ud. 

Skemalæg tid med hinanden

Der er dog som oftest en måde at genoplive parforholdet igen, så i ikke behøver at skilles. Det kræver dog, at du er villig til at lægge tid og energi i det. Første skridt på vejen moden et glohedt parforhold er nemlig at bruge tid sammen igen. Mange parforhold glider nemlig ud i sandet, fordi man glemmer hinanden i en travl hverdag. Det virker måske ikke særligt romantisk, men hvis I skemalægger tid sammen, kan I være sikre på at få det. For mange er det faktisk nok til at få parforholdet tilbage på sporet. 

Derfor bør I overveje parterapi

For andre par, understreger den ekstra tid sammen bare alt det, de ikke kan lide ved den anden. I så fald kan det være, at det er tid til parterapi. Parterapi er egentlig ligesom alle andre typer terapi. Her er det bare jeres parforhold, der er i centrum. Gennem samtale og vejledning med en parterapeut, vil I lære at kommunikere konstruktivt og kærligt igen. Klik her, hvis du gerne vil læse mere om praksissen og eventuelt booke en parterapeut.

Parterapi kan altså hjælpe jer til at være åbne over for hinanden, når det kommer til jeres følelser. Det kan måske føles mærkeligt, at man har brug for terapi eller en tredjepart i det hele taget til den slags. Det behøver det dog ikke være. Faktum er nemlig, at det virker netop på grund af parterapeutens evner til at styre samtalen og bidrage med værktøjer, der virker.

Parterapi er for alle

Parterapeuten såvel som typen af parterapi er derfor central for, hvorvidt det kommer til at virke. Hvis I har sat jer for at finde en parterapeut, bør I altså finde en, I begge er trygge ved og stoler på. Det kan I afgøre efter første møde eller ved at læse om deres version af parterapi på deres hjemmeside. Lige meget hvilken type I vælger, er det dog vigtigt at huske, at parterapi ikke bare bør ses som den sidste udvej, inden parforholdet falder fra hinanden. Ganske sunde par går også af og til parterapi. Parterapi kan nemlig også sagtens være en del af det at beholde et sundt parforhold. 

Det er i sidste ende nemlig det sværeste. Gnisten er relativt nem at genfinde, hvis bare man ved, hvor man skal lede. Det svære er derimod at holde liv i bålet. Det kræver nemlig en daglig indsats, som man kun kan give, hvis man virkelig elsker den anden. Derfor er parforhold så vigtige.

Kategorier
Andet

Sådan får du et sundt liv som diabetiker

Hvad enten du fornyeligt har fået diagnosen som diabetiker eller har haft det i længere tid, kan det stadig være et lidt uoverskueligt univers. Det kan også være, at du kender en, som har diabetes, og du gerne vil hjælpe dem med at få et så sundt liv som muligt. Diabetes er heldigvis ikke en farlig sygdom længere, og langt de fleste kan have et helt normalt liv. Men der er stadig nogle ting, som er en fordel at kende til. For eksempel har dine fødder større sandsynlighed for at tage skade af diabetes. Derfor findes der efterhånden også mange forskellige strømper til diabetikere.

Hav det rigtige fodtøj og vælg strømper til diabetikere

Det er rigtig vigtigt, hvis du er diabetiker, at du passer godt på dine fødder. En del diabetikere oplever nemlig nedsat følesans i fødderne. Dette øger risikoen for fodsår, da man ikke kan mærke, hvis en sko gnaver eller man træder på en sten. Strømper til diabetikere hjælper mod at dette sker.

Nogle af symptomerne på fodsår er smerte i læggen, kolde, eventuelt glatte fødder og så som sagt nedsat følesans. Vær derfor gerne opmærksom på dette.

Fodsår er farligt for diabetikere, fordi de heler langsommere end, de ellers ville hos en person med stabilt blodsukker. Dette er især grundet højt blodsukker og et dårlig kredsløb. Desuden er der også større chance for at få åreforkalkning og nervesygdom. Fordi diabetikere eventuelt ikke mærker såret, er der større sandsynlighed for, at det bliver beskidt, og det så bliver inficeret.

Det er vigtigt, at ens fodtøj ikke strammer, og at man skifter sokker hver dag. Der findes også strømper lavet specifikt til diabetikere. Det kan for eksempel være bambus strømper uden elastik. Sådanne strømper til diabetikere modvirker fodsår og er ofte uden syninger. Syninger kan nemlig også virke generende. Desuden er de også uden elastik. Det er nemlig vigtigt at strømper til diabetikere ikke strammer. Det kan nemlig forstyrre blodomløbet, hvilket er rigtig dårligt for folk med åreforkalkning.

Sørg for at have den rigtige kost

Selvom du som diabetiker kan have et meget normalt liv, er det bedst ikke at spise alt for usundt. Dette er fordi, mad er med til at påvirke blodsukkeret en hel del.

Det er allerbedst som diabetiker, hvis man har et stabilt blodsukker. Man bør derfor primært spise mad med et lavt indhold af fedt og sukker. Det kan for eksempel være fisk og grøntsager. Det er faktisk ikke fedtet i maden, som får blodsukkeret til at stige mest. Det er derimod kulhydraterne. Det er derfor en dårlig idé at spise en hel skål ren pasta. Prøv derfor at fylde din tallerken med både protein, kulhydrater og fedt.

Derudover er det vigtigt med regelmæssige måltider. Spis hellere lidt fordelt ud på hele dagen end et stort måltid. Hvis du går i længere tid uden at spise, vil dit blodsukker nemlig falde.

Sidst men ikke mindst er det også rigtig vigtigt, at man har en aktiv livsstil med for eksempel gåture eller anden motion.

Kategorier
Andet

3 gode råd til, hvordan du kommer i gang med en sundere livsstil

Måske du har lagt mærke til, at der ryger lidt for mange snacks ned i løbet af en dag. Måske har du også bemærket, at det er ret længe siden, at du har været nede i fitnesscenteret.

Du ønsker virkelig meget at få nogle sunde vaner, men det kan være meget svært, hvis du ikke indstiller dig på, at det skal være anderledes. Du føler dig dog klar til at lave det om, og du ønsker både at levere sundere i forbindelse med din kost, men du ønsker også at bevæge dig mere.

Vi giver dig 3 gode råd i denne artikel.

1. Gør bevægelse til en del af din hverdag

Det kan være en god idé at gøre det til en rutine at bevæge sig. Du kan sætte det fast ind i din kalender 3-4 gange om ugen, at her skal du træne. Du kan skifte lidt rundt og finde ud af, hvilken motionsform, der passer dig bedst. For nogle kan det være at hoppe på en spinningcykel, mens det for andre er sjovere at begynde at danse.

2. Hold øje med hvad du spiser

Det er faktisk sådan, at du i princippet kan spise alt, hvad du vil. Det handler meget om at holde øje med mængden. En kiks gør ikke så meget, men hvis du spiser en hel pakke på en gang flere gange om ugen, er det mere problematisk. Bare det at blive mere opmærksom på kosten, er allerede et godt skridt i retningen af en sundere livsstil.

3. Alting med et smil

Alle ændringer er svære, og det er derfor heller ikke nemt sådan at omlægge sin kost på den måde. Dog er det noget, som du helt sikkert selv vil ende med at værdsætte i sidste ende, fordi du får mere energi og overskud.

Kategorier
Uncategorized

Det er vigtigt med legetøj til børn

I en verden, hvor digitaliseringen på mange måde fylder meget, kan man nogle gange glemme de gode, gamle, analoge midler – særligt når det drejer sig om børnene. Børnene begynder at få tablets, telefoner og fjernsyn i en tidligere og tidligere alder, og det tager selvfølgelig noget af opmærksomheden fra legetøjet.

Men det er vigtigt ikke at glemme, hvor vigtigt legetøj faktisk er for børn. Der er mange forskellige typer af legetøj, som vil bidrage til forskellige, gode ting i barnets opdragelse, og det må man ikke undervurdere – derfor er mere legetøj godt, og gerne noget nyt og eksperimenterende.

Udvikling af nysgerrighed, kreativitet og motorik

Der er mange ting, som fylder i barnets dannelse, og som er med til at udvikle barnet helt fra de første år, og en af de ting er faktisk også legetøj. Legetøj virker måske umiddelbart som noget, der primært er til for at underholde, men det kan også så meget andet.

Når børn leger – og det er næsten uafhængigt af typen af legetøj – så vil de også helt naturligt bruge deres fantasi og kreativitet. Men derudover findes der også en masse legetøj, der med sine former, farver og lignende er med til at udvikle barnets motoriske evner – og det er også vigtigt for barnets udvikling. Derfor bør man ikke undervurdere vigtigheden af rigtigt, fysisk legetøj.

Meget forskelligt slags legetøj

Der findes rigtig mange forskellige typer af legetøj, og her kan man så diskutere, om der er noget, der er bedre end andet. Som tidligere nævnt findes der det såkaldte “motoriske legetøj”, som netop er lavet til, og som bliver brugt til at udvikle barnets motorik – så det må siges at være legetøj, som har et direkte formål. Så er der selvfølgelig også legetøj, som uden at være lavet med formålet om at være motorisk rent faktisk er det, og det kan nogle gange også være den slags legetøj, som er sjovere for barnet at lege med. Og hvis man rent faktisk skal få barnet til at lege med legetøjet, er det selvfølgelig også vigtigt, at det er noget, som barnet synes er spændende og sjovt at lege med – og det skader heller ikke hvis der er lidt variation i legen og legetøjet.

Prøv noget nyt med en babypakke

Det er altså en god ide at tage barnet med i beslutningen, når der skal købes legetøj. Men derudover kan det også være meget sjovt – både for børn og forældre – at overraske med noget nyt legetøj, som kan udfordre både motorik og kreativitet. Her kan I eksempelvis prøve med en babypakke, der giver lidt blandet udstyr, som både forældre og børn kan nyde godt af. Du kan eksempelvis finde en babypakke hos LittleUnBox, hvor der vil være lidt blandede ting. I en sådan babypakke vil man eksempelvis kunne finde noget babymad, lidt legetøj og lignende udstyr, som kan være rart at have, når man har et lille børn. Det er altså også en måde at få lidt variation i legen på.

Kategorier
Drinks

Køkkenet som samlingspunkt

Det er vigtigt at have et hjem, hvor man kan føle sig tryg, og hvor man har plads til at slappe af efter en lang dag. Køkkenet spiller ofte en central rolle i hjemmet, fordi det er her, vi tilbereder den næring der holder os i gang hele dagen. Det er måske ikke alle der er vilde med at lave mad, men det er alligevel noget, vi ikke kan komme uden om. Derfor kan det godt betale sig at investere i ordentlige hvidevarer og råvarer. På den måde sikrer du dig god tilberedning samt mad lavet af kvalitetsingredienser. Desuden er det også sjovere at lave mad, når man har et køkken, man er glad for, hvor man ved, at tingene fungerer som de skal – det kan være med til at øge motivationen. Hvis du i starten holder dig til at lave mad, som du elsker i forvejen, føles det mindre som en sur pligt, fordi du ved, at du kan glæde dig til din livret, når du er færdig. Du kan desuden udvide dit repertoire med nogle grundopskrifter der er nemme at lære – og nemme at lave – så du altid har et par ting, som du kan hive ud af ærmet. Det kunne være en simpel salat, som kan tilpasses til enhver lejlighed, eller grønkålschips, et alternativ til de usunde købesnacks.

Inspiration til lækker mad

Køkkenet er det helt store samlingssted for mange mennesker. Det er her vi samles for at lave mad, for at spise sammen eller for at fejre forskellige højdepunkter i vores liv, gerne med noget lækkert mad. Men med en travl hverdag kan det være svært at blive ved med at finde på spændende retter at servere for familien og vennerne. Her kan det være en stor hjælp at finde inspiration på nettet, hvor tusindvis af ideer og opskrifter er samlet. Det kan være med til at fjerne noget pres fra hverdagen, når man ved, at man altid kan finde inspiration til maden, hvad enten det er aftensmaden eller madpakken der er tale om. 

God drikkelse til maden

Til diverse sammenkomster og fester er det selvfølgelig ikke kun maden der skal spille – drikkelsen skal også være i orden. Det kunne eksempelvis være en god gin, specifikt udvalgt til at komplementere en dejlig ret med røget laks eller til at blande gode drinks med. Det hele skal jo gå op i en højere enhed. 

Kategorier
Andet

Sådan lever du sundere i din hverdag

Det kan være rigtig svært at leve sundt og sørge for, at man får en sund kost, hvis man ikke har været vant til at være opmærksom på det. En travl hverdag gør det kun sværere at leve sundt. For når man er træt og måske har lidt for travlt, så er det ofte der, hvor man kommer til at vælge den nemme, knap så sunde løsning, eller også så kommer man lige til at spise noget slik, fordi man simpelthen bare har brug for noget sukker til at holde sig selv i gang. Men det behøver ikke at være så svært at få en sund hverdag. Vi har her samlet tre gode råd, som du nemt kan implementerer ind i din hverdag, hvis du gerne vil leve lidt sundere.

Ingefærshot

Man kan godt sige, at det med at tage et ingefærshot om morgenen er blevet lidt af en trend. Du kan i dag købe forskellige slags ingefærshots i rigtig mange supermarkeder. Men der er en grund til, at det er blevet så populært. Der er nemlig rigtig mange gode ting i et ingefærshot. Ingefær er nemlig fyldt med gode vitaminer, som der blandt andet kan styrke dit immunforsvar. Så hvis du er en af dem, som der nemt kan blive syg og ofte har længere sygdomsperiode, når det bliver vinter, så kan det være en rigtig god ide at tage et ingefærshot hver morgen. 

Slankekur

Det kan være rigtig svært at holde en slankekur, når hverdagen bliver travl. For det kræver nemlig ofte lidt ekstra tid og energi at holde en slankekur. Heldigvis så er der mange nyere slankekure, som tager højde for, hvor svært det kan være at holde en slankekur i en travl hverdag. Derfor er der udviklet mange nye og nemmere slankekure, som eksempelvis 5 2 kuren, der er nemmere at følge i en travl hverdag. 5 2 kuren går egentlig bare ud på at faste i to dage, og resten af ugen kan du spise som normalt. I de to dag, hvor du faster, skal du helst holde dit indtag under 500 til 600 kalorier, for at den virker. Men det betyder til gengæld, at det kun er to dage, hvor du skal bruge den ekstra energi og tid på at følge en kur. 

Vand

Du har sikkert hørt en million gange, hvor vigtigt det er at drikke vand. Men det kan simpelthen ikke underdrives, hvor vigtigt det er at drikke vand. Kroppen har nemlig brug for en masse vand for at fungere. Hvis du er en af dem, som har svært ved at drikke så meget, som man gerne skal drikke på en dag, så kan det være, at du skal prøve at fylde en vandflaske op om morgenen, og så tage den med dig rundt hele dagen. På den måde bliver det nemlig meget nemt at se, hvor meget man har drukket i løbet af dagen. 

Kategorier
Andet

Disse ting er gode at vide, når du skal leje dit første hjem

Hvis du står og skal flytte hjemmefra, så kan det føles som en stor mundfuld, når du pludselig skal finde og skrive under på din første lejebolig. Det er dog langt fra lige så svært, som man måske skulle tro det er. 

Er du i tvivl om, hvordan processen foregår, og hvordan du eventuelt kan få hjælp til din boligjagt, så læs med herunder. Her får du nogle fif til, hvordan du lejer dit første hjem. 

Tjek lejekontrakten igennem 

Langt de fleste udlejere er selvfølgelig nogle søde og rare mennesker, som ikke er ude på at snyde dig. Men selv for de bedste kan der nogle gange kan der opstå fejl i en lejekontrakt, som i sidste ende potentielt kan komme til at koste dig mange penge. Derfor kan det være en god ide at få hjælp af en boligadvokat, som kan læse kontrakten igennem, inden du skriver under. 

Hjælpen fra en boligadvokat kan potentielt spare dig mange penge i det lange løb. Hvis du tænker ’hvad koster en boligadvokat?’ og meget mere, så kan du altid ringe ind til den boligadvokat, som du er interesseret i at få hjælp af og få et tilbud. Husk at du ikke skal betale noget bare for at ringe og få et tilbud.

Vær klar på, at ikke alt bliver, som du måske drømmer om

Mange har, når de flytter hjemmefra, en masse drømme om, hvordan deres første hjem bliver. Sandheden er bare den, at du måske ikke finder lige præcis den lejebolig, som du går og drømmer om. Derfor er det rigtig vigtigt, at du er klar på, at realiteten måske er en anden, end den du ønsker dig. 

Vær derfor åben over for de forskellige muligheder, som forskellige lejeboliger kan tilbyde dig. Når det dog er sagt, så skal du heller ikke gå for meget på kompromis, da det er vigtigt, at du føler dig godt tilpas i dit nye hjem. 

Det er dyrt at flytte 

Det kommer nogle gange bag på de unge, som flytter hjemmefra, men det er faktisk rigtig dyrt at flytte. Ikke nok med at du ofte skal betale både depositum og forudbetalt husleje, så skal du formentlig også ud og købe en masse nye møbler til dit nye hjem. 

Dermed kan det hurtigt løbe op i mange, mange tusinde, når du skal flytte. Det er ikke ualmindeligt, at du bare for at overtage din lejebolig skal lægge et beløb, der svarer til 6 måneders husleje i forudbetalt leje og depositum. Derfor kan det være en rigtig god ide at have en god opsparing, så du har råd til det hele og kan indrette dit nye hjem, som du har lyst til.