Kategorier
Alle opskrifter Snacks

Hjemmelavet bounty

Der skal ikke mange ingredienser til hjemmelavet bounty, men det kan godt drille lidt, hvis du ikke er så godt hjemme i chokoladekøkkenet. Og så tager det altså sin tid, fordi både kokosmassen og chokoladen skal have tid til at sætte sig.

Både kokosmasse og chokolade skal en tur i køleskabet undervejs. Så ryd en hylde eller to, der skal være god plads. Har du en lav buffetstander eller lignende, så du kan have to skærebrætter ”oven på hinanden”, vil det være en kæmpe fordel. Ellers kan du lave plads på brættet til at der kan stå en sodavandsdåse eller lignende i hver ende, som et andet bræt kan stå ovenpå.

Hjemmelavet bounty

Hjemmelavet bounty – opskrift

Kun tre ingredienser skal du bruge til hjemmelavet bounty. Hvor mange bounty du får ud af det, afhænger selvsagt af, hvor store du laver dem. Jeg fik 26 stk.
Samlet tid 2 timer 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 300 g kokosmel
  • 300-350 g chokolade – mængden afhænger igen af hvor store du laver barerne

Sådan gør du
 

  • Rør kondenseret mælk og kokosmel sammen, og form dem til små brød.
  • Sæt brødene på et skærebræt eller lignende beklædt med mad- eller bagepapir.
  • Sæt brødene på køl i mindst en time.
  • Hak chokoladen.
  • Sæt en liter vand over at koge i en gryde.
  • Kom 2/3 af chokoladen i en glasskål.
  • Tag gryden af varmen, når vandet koger, og sæt glasskålen over, og lad chokoladen smelte under omrøring, og til det har en temperatur på45° C.
  • Tag skålen af gryden, og sæt den på bordet.
  • Kom resten af chokoladen i den smeltede chokolade, og lad den smelte under omrøring, til chokoladen har en temperatur på ca. 27-28° C.
  • Sæt den tilbage over det varme vand, og opvarm, til temperaturen er 30-31° C.
  • Dyp kokosbrødene i den smeltede chokolade, og lad overskydende chokolade løbe ned i skålen igen. Du behøver ikke være bange for at brænde dig. 31° C varm chokolade er ikke brændende varm.
  • Sæt bounty-barerne tilbage på skærebrættet – evt. med et nyt stykke papir, hvis du har griset meget med kokosmassen.
  • Lad chokoladen størkne. Det tager en times tid til halvanden i køleskabet.

Noter

Tip: Hvis du, som jeg, ikke kan finde ud af at arbejde med hænder, der er klistret ind i kokosmasse, generende kokosmel mellem fingrene, klistret kondenseret mælk i håndfladerne osv., så brug engangshandsker. Skyl hænderne i koldt vand ind imellem, og ryst dem godt af, så du ikke får vand i kokosmassen, så klistrer det ikke lige så meget.

Kondenseret mælk

Kondenseret mælk kan du købe i velassorterede supermarkeder. Men du kan også lave den selv. Det er ret nemt.

Bring en liter sødmælk og 400 g rørsukker i kog i en sauterpande ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned for varmen, og kog ind under jævnlig omrøring til det halve – det tager ca. ½ times tid. Fjern med en ske det hvide skum, der dannes på toppen.

Hæld den kondenserede mælk på et rent glas med patentlåg, og sæt det i køleskabet, til det er koldt og tyktflydende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe Rating