Kategorier
Alle opskrifter Tilbehør

Ristede græskarkerner på pande

Bruger du indmaden, når du udhuler et græskar, til ristede græskarkerner? Så er det faktisk ristede græskarfrø, du laver. Har du nogensinde spekuleret over, hvorfor de græskarkerner du køber i supermarkedet, er meget mindre, har en anden farve og også en helt anden form, end de græskarkerner, du piller ud af et græskar? Det får du svaret på herunder – og du får selvfølgelig også opskriften på ristede græskarkerner.

Det kan sagtens lade sig gøre at riste græskarfrø, men de kan godt blive lidt seje i det. Det gør de, fordi der er skal på. Piller du skallen af, sidder der en græskarkerne indeni. Den er som regel gullig eller grønlig. Den kan du også riste, og den bliver ikke sej. Herunder får du opskriften på både ristede græskarkerner og -frø.

Græskarkerner er altså dem, du køber i supermarkedets kolonialafdeling, græskarfrø kan du muligvis få i planteafdelingen – eller inde i græskarret. Sidstnævnte kan du kan komme i jorden, så de bliver til græskarplanter.

Ristede græskarkerner

Ristede græskarkerner på pande – opskrift

Ristede græskarkerner kan bruges som en hurtig snack, når du er saltsulten. De kan også bruges som topping på salat, på supper eller på rugbrødsmaden med rygeost.
Samlet tid 5 minutter
Ret Snack, Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 2 dl græskarkerner
  • 1 spsk. salt

Sådan gør du
 

  • Varm olien op på en pande.
  • Hæld græskarkernerne i, og rist dem under omrøring, eller mens du ryster panden.
  • Skru ned for varmen, når de begynder at ”poppe”, og rist videre ½-1 minuts tid.
  • Drys med salt, og læg kernerne på fedtsugende papir, til de er kølet af og skal spises.

Noter

Tip: Læg et stænklåg over panden, hvis du vil undgå at få græskarkerner ud over det hele, når de ”popper”. De kan virkelig springe langt.

Ristede græskarkerner kan også lavet i ovnen. Nedenunder får du opskriften på dette.

Ristede græskarkerner i ovn (græskarfrø) – opskrift

Så er vi kommet til frøene, som rigtig mange også kalder for kerner. Det tager noget længere tid. Helt op til en times tid.
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 græskar
  • Vand
  • krydderier – paprika garam masala eller hvad du nu kan lide
  • Olivenolie
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Skær toppen af græskarret, og tag indmaden ud.
  • Sortér kernerne fra resten af indmaden, og skyl dem i koldt vand.
  • Tænd ovnen på 160° C.
  • Kom kernerne i en gryde med vand, så det lige dækker, og et nip salt.
  • Kog kernerne, indtil alt vandet er fordampet.
  • Fordel græskarkernerne i en bradepande eller på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt den i ovnen i ca. 20 minutter, eller til kernerne er helt tørre – vend kernerne en enkelt gang eller to undervejs.
  • Bland med salt og evt. andre krydderier samt olie, og sæt pladen i ovnen igen i ca. 20 minutter, til kernerne er hårde. Vend igen et par gange undervejs.
  • Tilsæt evt. mere salt.
  • Lad kernerne køle af, inden de spises som en lækker snack.

Ristede græskarkerner vil passe rigtig godt til eksempelvis en sommersalat.

Kategorier
Alle opskrifter Drinks

Bloody Mary

At Bloody Mary er en drink, kommer nok ikke bag på dig. Men vidste du, at drinken stammer helt tilbage fra 1921, hvor bartenderen på den parisiske bar, Harry’s New York Bar opfandt den. Han hed Fernand Petiot. Så hvorfor drinken hedder, som den gør, er en gåde. Men opskriften den er der ingen mystik ved.

Bloody Mary skulle efter sigende virker lindrende på tømmermænd. Jeg ved ikke, om det er rigtigt. Ikke fordi jeg aldrig har haft tømmermænd, men fordi jeg aldrig har haft lyst til en Bloody Mary, når jeg har været i den tilstand.

Hvis du skulle have afprøvet Bloody Mary som kur til tømmermænd, så lad os endelig vide nedenfor i kommentarfeltet om det virker. Det kunne være meget sjovt at høre mere om!

Bloody Mary

Bloody Mary – opskrift

Men det skulle nu ikke undre mig, hvis Bloody Mary hjælper mod tømmermænd. For den indeholder vodka, og vodka skulle kunne nedbryde mængden af de tømmermænds-fremkaldende stoffer – methanol, formaldehyd, myresyre og fusel – så længe du ikke indtager mere end ½ genstand, og det gør du altså i en Bloody Mary. Men måske tomatjuicen også har noget med det at gøre, for tomatjuice er supersundt.
Samlet tid 10 minutter
Ret Drinks
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 dl vodka
  • dl tomatjuice
  • ½ dl citronsaft svarer ca. til 1½ citron
  • 4 tsk. worcestershire sauce
  • 1 spsk. tabasco eller efter smag
  • tsk. salt
  • tsk. peber
  • 4 stængler bladselleri
  • Masser af isterninger

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne sammen i en stor kande.
  • Kom isterninger i 4 glas, og fordel drikken i glassene.
  • Skyl stængler af bladselleri, og sæt én i hvert glas.
  • Skål!

Hjemmelavet tomatjuice – til din Bloody Mary

Skal det være ekstra godt laver du selvfølgelig tomatjuicen selv. Tomatjuice er faktisk uhyre sundt, og drikker du tomatjuice hver dag, er det godt for dit helbred – det skal så nok ikke være blandet med vodka.
Samlet tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 dl vodka
  • dl tomatjuice
  • ½ dl citronsaft – svarer ca. til 1½ citron
  • 4 tsk. worcestershire sauce
  • 1 spsk. tabasco – eller efter smag
  • tsk. salt
  • tsk. peber
  • 4 stængler bladselleri
  • Masser af isterninger

Sådan gør du
 

  • Skyl tomaterne, og læg dem i en skål.
  • Hæld så meget kogende vand over, at det dækker.
  • Lad tomaterne stå i det kogende vand i et par minutter, og afkøl dem herefter med koldt vand.
  • Lad tomaterne dryppe af, og skær dem derefter i kvarte.
  • Kør tomatbådene igennem en sigte, så skræl, kerner og blomst sies fra.
  • Kom tomatsaften i en gryde sammen med salt, sukker og eddike, og varm den op til kogepunktet – den må ikke koge.
  • Tilsæt 2½ tsk. flydende atamon.
  • Hæld tomatjuicen på skoldede, atamonskyllede flasker, og luk med det samme.
  • Lad juicen køle af i køleskabet, inden den drikkes.

Noter

Tip: Hvis du flår tomaterne, kan de være nemmere at få igennem sigten.
Tilføj evt. noget orange juice, hvis du synes smagen af tomat er lidt for stærk.

Derfor skal du drikke tomatjuice

Tomatjuice er især sundt for kvinder, men også for mænd. Tomatjuice skulle være gavnligt kvinder, som er i overgangsalderen og lider af hedetur, angst og humørsvingninger. Generne forsvinder ikke helt, men mindskes.

Derudover kan tomatjuice reducere risikoen for brystkræft, hjertekar-problemer og slagtilfælde samt mindske det farlige mavefedt. Endelig skulle tomatjuice også være effektivt til at restituere musklerne efter træning.

Der er derfor rigtig mange grunde til at drikke tomatjuice dagligt – bare et enkelt glas kan gøre en forskel.

Inspiration

Bloody Mary er en rigtig god drink hvis du skal have venner på besøg en aften. Men det er måske ikke alle der er til Bloody Mary’s og derfor kan man evt. lave noget Aperol Spritz, som helt sikkert er en drink der falder i alles smag.

Kategorier
Alle opskrifter Snacks

Hjemmelavet bounty

Der skal ikke mange ingredienser til hjemmelavet bounty, men det kan godt drille lidt, hvis du ikke er så godt hjemme i chokoladekøkkenet. Og så tager det altså sin tid, fordi både kokosmassen og chokoladen skal have tid til at sætte sig.

Både kokosmasse og chokolade skal en tur i køleskabet undervejs. Så ryd en hylde eller to, der skal være god plads. Har du en lav buffetstander eller lignende, så du kan have to skærebrætter ”oven på hinanden”, vil det være en kæmpe fordel. Ellers kan du lave plads på brættet til at der kan stå en sodavandsdåse eller lignende i hver ende, som et andet bræt kan stå ovenpå.

Hjemmelavet bounty

Hjemmelavet bounty – opskrift

Kun tre ingredienser skal du bruge til hjemmelavet bounty. Hvor mange bounty du får ud af det, afhænger selvsagt af, hvor store du laver dem. Jeg fik 26 stk.
Samlet tid 2 timer 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 300 g kokosmel
  • 300-350 g chokolade – mængden afhænger igen af hvor store du laver barerne

Sådan gør du
 

  • Rør kondenseret mælk og kokosmel sammen, og form dem til små brød.
  • Sæt brødene på et skærebræt eller lignende beklædt med mad- eller bagepapir.
  • Sæt brødene på køl i mindst en time.
  • Hak chokoladen.
  • Sæt en liter vand over at koge i en gryde.
  • Kom 2/3 af chokoladen i en glasskål.
  • Tag gryden af varmen, når vandet koger, og sæt glasskålen over, og lad chokoladen smelte under omrøring, og til det har en temperatur på45° C.
  • Tag skålen af gryden, og sæt den på bordet.
  • Kom resten af chokoladen i den smeltede chokolade, og lad den smelte under omrøring, til chokoladen har en temperatur på ca. 27-28° C.
  • Sæt den tilbage over det varme vand, og opvarm, til temperaturen er 30-31° C.
  • Dyp kokosbrødene i den smeltede chokolade, og lad overskydende chokolade løbe ned i skålen igen. Du behøver ikke være bange for at brænde dig. 31° C varm chokolade er ikke brændende varm.
  • Sæt bounty-barerne tilbage på skærebrættet – evt. med et nyt stykke papir, hvis du har griset meget med kokosmassen.
  • Lad chokoladen størkne. Det tager en times tid til halvanden i køleskabet.

Noter

Tip: Hvis du, som jeg, ikke kan finde ud af at arbejde med hænder, der er klistret ind i kokosmasse, generende kokosmel mellem fingrene, klistret kondenseret mælk i håndfladerne osv., så brug engangshandsker. Skyl hænderne i koldt vand ind imellem, og ryst dem godt af, så du ikke får vand i kokosmassen, så klistrer det ikke lige så meget.

Kondenseret mælk

Kondenseret mælk kan du købe i velassorterede supermarkeder. Men du kan også lave den selv. Det er ret nemt.

Bring en liter sødmælk og 400 g rørsukker i kog i en sauterpande ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned for varmen, og kog ind under jævnlig omrøring til det halve – det tager ca. ½ times tid. Fjern med en ske det hvide skum, der dannes på toppen.

Hæld den kondenserede mælk på et rent glas med patentlåg, og sæt det i køleskabet, til det er koldt og tyktflydende.

Kategorier
Alle opskrifter Oksekød

Pulled beef

Pulled beef, synes jeg, er gæstemad. Det smager vanvittigt lækkert, og det er så mørt, så selv oldefar kan tygge det med de forlorne bisser. Og selvom det tager langt tid at tilberede, så er det stadig saftigt som en nyplukket blomme.

Sidst vi fik pulled beef, var en torsdag. For pulled beef kan sagtens laves på arbejdsdage. Det skal bare stå og hygge sig i crock-potten eller ved meget lav temperatur i ovnen – sådan en 100-110° C. Jeg bruger nu crock-potten. Det er jeg mere tryg ved.

Det stegte kød kan du komme i en burgerbolle, eller du kan servere kartoffelmos, sovs og en grøn salat til.

Pulled beef

Pulled beef i crock-pot opskrift

Til denne opskrift serverer jeg som regel kartoffelmos, salat og sovs den første dag. Dagen efter er der som regel nok til et par burgere.
Samlet tid 8 timer 20 minutter
Ret Aftensmad
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 800 – 1000 g oksetykkam eller -inderlår – helt stykke
  • Lidt olivenolie
  • 4 store løg
  • 25 g smør
  • 1 spsk. Herbes de Provence
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 1 dl vand
  • Salt

Til sovsen endvidere

  • spsk. solbærmarmelade
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ l kogende vand
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Brun kødet hurtigt af på en pande i lidt olie, og lad det køle lidt af.
  • Kom også en smule olie i crock-potten.
  • Pil løgene, skær dem i tynde skiver, og læg løgene i crock-potten.
  • Fordel smørret i klatter oven på løgringene.
  • Drys med lidt salt.
  • Drys Herbes de Provence ud over hel kødstykket, og smør det derefter ind i sennep over det hele.
  • Læg kødet oven på løg og smør, og kom 1 dl vand ved.
  • Læg låget på, og sæt crock-potten på laveste varme i 8 timer.
  • Tag kødet op, og hold det varmt – f.eks. ved at lægge et stykke stanniol over. Du behøver ikke være bange for at kødet steger videre, det gør det ikke, når det har stegt ved lav varme.
  • Si væden over i en gryde, og kog det op. Gem det frasiede.
  • Tilsæt solbærmarmelade, balsamicoeddike og mel, og pisk, til du har en klumpfri puré.
  • Tilsæt til sidst det kogende vand, pisk det sammen, og lad sovsen koge ind ved middel varme i ca. et kvarter, eller til den har den ønskede tykkelse.
  • Smag til med solbærmarmelade, balsamicoeddike og salt.
  • Træk kødet fra hinanden med to gafler.
  • Bland det frasiede sammen med kødet, og træk, til du har en stor portion pulled beef.
  • Smag på det, og tilsæt evt. lidt salt om nødvendigt.

Noter

Jeg laver gerne en salat til, af hvad jeg har i køleskabet og grøntsagskurven. F.eks. frisk spinat, avocado i tern, gulerødder i strimler, soltørrede tomater, hakket, rød chilipeber. En blød gedeost (smøreost) agerer ”dressing”. Jeg fordeler den i klatter, inden jeg vender salaten godt og grundigt.
Kan du ikke få fat i blød gedeost, eller kan du ikke lide det, så kan en neutral smøreost eller en med krydderurter eller hvidløg også bruges.
Keyword Oksekød
Kategorier
Alle opskrifter Snacks

Grønkålschips i ovn

Grønkålschips i ovn – Grundopskrift!

”Grønkålschips er en lækker snack, som ovenikøbet er super sund!” Den har jeg hørt tit. Og lækker, ja, meeen sund og sund. Grønkål er sundt, bevares, men olie og salt? Godt nok ikke voldsomt meget, men det er der. Kartofler er også sundt, men det gør jo ikke kartoffelchips sunde, vel? Grønkål er fyldt med rigtig mange gode næringsstoffer, og grønkålschips er en lækker snack. En overordentlig lækker snack. 

grønkålschips i ovn

Men jeg synes ikke, du skal spise dem, ”kun” fordi de er sunde. Spis dem, fordi de smager godt.

Chipsene er også nemme – og forholdsvist hurtige – at lave. Rigtig hurtigmums, som vi kan lide. Der er kun tre ingredienser – hvis du snupper den ”skrabede” version – og de skal bare have 15-20 minutter i ovnen.

grønkålschips i ovn

Grønkålschips i ovn

Denne opskrift har ikke mange år på bagen i mit madrepertoire. Det er ikke noget, jeg har fået i mit barndomshjem. Der fik vi sjældent chips i det hele taget, og kål begrænsede sig til fyldt eller stuvet hvidkål, skamkogt blomkål, en sjælden gang rosenkål samt rødkål og grønlangkål til jul. Men her får du altså min opskrift på chips lavet af den sunde grønkål.
Samlet tid 25 minutter
Ret Snack
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 100 g frisk grønkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt – gerne flagesalt og i hvert fald groft
  • peber
  • revet parmesanost
  • citronsaft
  • chiliflager

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 100° C – gerne varmluft.
  • Skyl og tør grønkålen.
  • Fjern stokken, den er for tyk, og vil aldrig blive sprød. Den kan bruges til bouillon.
  • Riv eller klip grønkålen i stykker af passende størrelse til chips.
  • Fordel chipsene på en bageplade beklædt med bagepapir – de skal bredes tyndt ud, så de ikke ligger for meget i lag.
  • Kom olie og lidt salt på. Ikke for meget salt, de kommer hurtigt til at smage af salt, og du kan altid drysse mere salt på, efter de har været i ovnen.
  • Krydr evt. også med peber, og drys evt. med parmesan, og dryp en smule citronsaft over, hvis du vil.
  • Vend det hele rundt, så det bliver blandet godt, og sæt pladen i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller til de er sprøde. Kig til dem med jævne mellemrum. De bliver hurtigt sorte. Og det skal de ikke være.
  • Tag chipsene ud af ovnen, og smag, om de trænger til mere salt, drys evt. med mere salt og lidt chili, hvis de skal være ekstra hotte.

Noter

Chipsene smager bedst samme dag, men hvis du skal opbevare dem, skal du gøre det i en beholder med tætsluttende låg – f.eks. en kagedåse.

Grønkålschips kan bruges som en lille appetitvækker sammen med velkomstdrinken, eller de kan erstatte de franske kartofler til julens flæskesteg eller bare spises for hyggens skyld til lørdag aftens-hygge.

Andre “grønne” chips

I stedet for grønkål, kan du tilberede palmekål eller rosenkål på samme måde. Rosenkålen kræver dog lidt mere arbejde, da de skal skilles fra hinanden. Gem evt. den inderste – og sværeste – kerne, og brug den i stedet i en salat.

Se også opskriften på rørt tatar.

Kategorier
Alle opskrifter Oksekød

Tatar

Tatar er alene-hjemme-mad hos os, jeg får nemlig ikke min mand til at spise råt kød, som tatar jo er – og for den sags skyld heller ikke rå æggeblomme, som jo hører sig til på en tatarbøf. Derfor er det også sjældent, at jeg får tatar. Men så nyder jeg det til gengæld så meget mere. Og det er jo supernemt at lave.

Tatar kan serveres på et stykke ristet rugbrød, eller du kan servere flute, løg, kapers, ansjoser, paprika, peberrod, cornichoner m.m. til. Men du kan også sagtens servere det med pommes frites eller kartofler i ovn og en skål grøn salat til, så minder det måske mere om en middagsret. Uanset hvordan du serverer din tatar, så skal det være en rå bøf med rå æggeblomme.

Tatar

Tatar – opskrift

Opskriften du får herunder kan sagtens bruges til fire personer, så bliver bøfferne bare fladere. 300 g hakket kød kan godt være i overkanten for nogen.
Samlet tid 20 minutter
Ret Aftensmad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 600 g hakket okseinderlår – du kan hakke det selv købe tatar-fars fra supermarkedets køledisk eller lade slagteren hakke det
  • 2 æggeblommer
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Del kødet i to lige store portioner, og form det til bøffer – evt. ved hjælp af en bøfformer, så du får et flot og ensartet udtryk.
  • Lav en lille fordybning i midten af hver bøf, og læg en æggeblomme ned i den.
  • Krydr med salt og peber.
Keyword Oksekød

Den mere avancerede udgave

Nu er der ikke kommet en ‘hawaii-version’ med ananas, men det er faktisk muligt at gøre tatar lidt mindre hardcore, selvom det rå kød helt sikkert ikke er for alle.

Rørt tatar – opskrift

Rørt tatar er en populær variant af tatar. Det er stadig råt kød, men her er det rørt til en fars, og det smager også supergodt. Du kan vælge at bruge alle ingredienserne i listen herunder, du kan bruge dem, du har lyst til, du kan supplere med andre, eller du kan vælge dine helt egne favoritter.
Ret Aftensmad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 løg
  • 1 bdt. persille
  • 1 spsk. kapers
  • 2 tsk. worcestershiresauce
  • Et par dråber tabasco
  • 2 spsk. tomatketchup
  • 2 tsk. sennep
  • 1 skvæt cognac
  • 2 spsk. finthakkede cornichoner
  • 1 spsk. fintrevet peberrod
  • 600 g okseinderlår – hakket
  • 2-4 æggeblommer afhængig af om I er to der spiser meget eller fire, der spiser mere moderat
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Pil løget, og hak det fint.
  • Skyl persillen, og hak også den fint.
  • Lad kapers dryppe af, og hak dem fint.
  • Bland løg, persille, kapers, worcestershiresauce, tabasco, tomatketchup, sennep, cognac, cornichoner og peberrod godt samme med det hakkede oksekød.
  • Del farsen i lige store portioner, og form dem til bøffer.
  • Lav en lille fordybning i midten af hver bøf, og læg en æggeblomme ned i den.
  • Krydr med salt og peber.
Keyword Oksekød

Brug danske æg

Når du bruger danske æg, behøver du ikke være bekymret for salmonella. I 2013 meldte Fødevarestyrelsen ud, at risikoen for salmonella i danske æg er så minimal, at du sagtens kan spise rå æg – hvis du ellers er sund og rask. Men er du i tvivl, så brug pasteuriserede æggeblommer, men det er altså bare ikke det samme.

Kategorier
Alle opskrifter Salat Sommer

Sommersalat

Hvad er sommersalat? Det kan faktisk være to ting. Det kan være en salat blandet af frugt og grønt, der har sæson i sommermånederne, som jordbær, ærter, tomater, radiser og lignende. Men det kan også være en pålægssalat.

Jeg ved faktisk ikke om, man kan få pålægssalaten i handlen mere. Det er længe siden, jeg har set den. Men jeg har sådan set heller ikke kigget efter den, for du kan nemlig lave den selv – meget nemt og enkelt. Men det kommer vi ind på senere.

sommersalat

Lækker sommersalat – opskrift

Først får du opskriften på den salat, der smager godt til grillmad eller andre sommerretter. Ud over sommerfrugt og -grønt har jeg også sneget salatost i. Det giver nu sådan en god smag og giver også salt til salaten. Og så smager det afsindigt godt sammen med jordbær. Det må du ikke snyde dig selv for.
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ spsk. balsamico- eller hvidvinseddike
  • ½ spsk. friskpresset citronsaft
  • ½ tsk. dijonsennep
  • 50 g rucolasalat
  • 50 g babyspinatblade
  • 200 g cherrytomater gerne i forskellige farver og størrelser
  • 125 g friske jordbær
  • 3 forårsløg
  • 100 g ærter friske, bælgede er naturligvis at foretrække, når nu det er en sommersalat
  • 100 g salatost i tern
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Bland olie, eddike, citronsaft og sennep sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.
  • Skyl rucolasalat og babyspinat.
  • Skær skyllede cherrytomaterne i halve.
  • Skyl og nip jordbærrene, og skær også dem i halve.
  • Fjern kedelig top og roden fra forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
  • Bland salat, spinat, tomater, jordbær, løg, ærter og ost sammen til en salat.
  • Hæld dressing over, eller servér den til.

Noter

Tip: Skal salaten med på skovtur, til et skolearrangement eller til et sammenskudsgilde, så tag dressingen med ved siden af, ellers bliver salaten let kedelig.
Sommersalat med melon: I stedet for jordbær kan du lave små kugler af melon og komme i salaten, det giver en også frisk sommeragtig smag – husk at fjerne eventuelle kerner.

God, cremet sommersalat med rygeost

Som nævnt findes der også en pålægssalat, der bærer navnet sommersalat. Den får du også lige opskriften på.
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 10 skiver hjemmelavet agurkesalat ca. 40-50 g, drænet vægt
  • spsk. cremefraiche
  • spsk. hjemmelavet mayonnaise – den er nu den bedste
  • 1 spsk. rygeost
  • lidt lage fra agurkesalaten
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Kom agurkesalaten i en sigte, og lad den dryppe af – helt af – i en lille skål. Tryk den evt. i et viskestykke eller mellem to stykker køkkenrullepapir for at få al saften suget ud, så salaten ikke bliver tynd.
  • Bland cremefraiche, mayonnaise og rygeost sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.
  • Kom de drænede agurkeskiver i dressingen, og smag til igen med salt og peber og evt. lidt lage fra de afdryppede agurker.

Noter

Tip: Denne variant smager godt på et stykke rugbrød eller oven på pålæg, filet, eller skinke f.eks.

Disse opskrifter har vi fået af HurtigMums.dk.

Salat som take away?

Ja, du hørte rigtigt. Nu kan man købe salad bowls som take away via Wolt. Det har man kunne gøre siden 2017. Og nej, det er ikke de der klamme salater fra pizzeriaerne, som du må nøjes med. Det er alle mulige slags salater. Salater med kylling, laks, avocado, og mange andre spændende ingredienser. Hvis du på et tidspunkt vil prøve Wolt, så brug denne Wolt Promo Code.