Kategorier
Andet

Guide: alt du skal vide om HDMI kabler

HDMI kabler har eksisteret i mange år uden større forandringer. På trods af dette, er de stadig yderst praktiske, og kan bruges til en lang række forskellige ting. Kablet kan blandt andet bruges til at forbinde to enheder. Derudover er kablet med til at give god billedopløsning på playstations og fjernsyn. Leder du efter mere dybdegående information om HDMI kabler? Så er du kommet til det helt rette sted! Herunder får du nemlig en guide fyldt med alt det, du skal vide om HDMI kabler. Læs med og bliv klogere!

Hvad er et HDMI kabel?

Ordet HDMI er en forkortelse for den engelske sætning High Definition Multimedia Interface. De smarte HDMI kabler kan bruges til et hav af forskellige ting. HDMI bruges blandt andet i fjernsyn, projektorer, DVD-afspillere og playstations. HDMI kablet bruges primært til at overføre højtopløselige billeder i HD, så du kan få den bedst mulige oplevelse, når du eksempelvis ser fjernsyn. Du kan finde HDMI kabler i mange forskellige størrelser, former og farver, og det er derfor vigtigt, at du kender kablets formål, inden du foretager et køb. Når du har fundet kablets formål, skal du finde den rette kabeltype. Hvordan du gør dette, kan du læse mere om nedenfor.

Hvilke typer findes der?

Som førnævnt kan du finde mange forskellige HDMI kabler på markedet. Der findes nemlig flere forskellige HDMI typer, som alle har forskellige formål. Når der tales om HDMI stik, er der primært fokus på HDMI type A. Det er nemlig type A, der er den mest almindelige stiktype. Type A benyttes i en masse forskelligt AV-udstyr – herunder fjernsyn og filmafspillere. Udover Type A, findes der også HDMI type B. Denne type er en smule anderledes end Type A. Det primære formål med Type B er at skabe et dobbeltlink til DVD. Ønsker du ikke at benytte dig af hverken Type A eller Type B, kan du vælge at benytte dig af det trådløse kabel. Denne HDMI type omtales også som den usynlige forbindelse. Den usynlige forbindelse er en fordel for dig, der ønsker at forbinde to forskellige enheder uden et egentligt kabel. Der findes visse produkter, der ikke er kompatible med den trådløse forbindelse. Det er derfor vigtigt, at man undersøger omstændighederne grundigt, før man bruger et trådløst HDMI kabel.

Hvad koster et HDMI kabel?

Der er stor forskel på, hvad et HDMI kabel koster. Med tiden har prisen for HDMI kabler ændret sig markant. I dag skal du ikke betale mange penge for et godt og holdbart HDMI kabel. Faktisk kan du ofte nøjes med at betale cirka 50 kroner for et almindeligt HDMI kabel! Du kan finde kablerne mange forskellige steder. Du kan blandt finde dem i Bilka, Jem & Fix, Harald Nyborg og Silvan. Hvis du er i tvivl om, hvilken type HDMI kabel, du skal bruge til dit produkt, kan du få rådgivning og vejledning i din lokale forhandler. Her kan du desuden få meget mere information om, hvad kablerne generelt kan bruges til.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *