Go Back
Pulled beef

Pulled beef i crock-pot opskrift

Til denne opskrift serverer jeg som regel kartoffelmos, salat og sovs den første dag. Dagen efter er der som regel nok til et par burgere.
Samlet tid 8 t 20 min
Ret Aftensmad
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 800 - 1000 g oksetykkam eller -inderlår – helt stykke
  • Lidt olivenolie
  • 4 store løg
  • 25 g smør
  • 1 spsk. Herbes de Provence
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 1 dl vand
  • Salt

Til sovsen endvidere

  • spsk. solbærmarmelade
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ l kogende vand
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Brun kødet hurtigt af på en pande i lidt olie, og lad det køle lidt af.
  • Kom også en smule olie i crock-potten.
  • Pil løgene, skær dem i tynde skiver, og læg løgene i crock-potten.
  • Fordel smørret i klatter oven på løgringene.
  • Drys med lidt salt.
  • Drys Herbes de Provence ud over hel kødstykket, og smør det derefter ind i sennep over det hele.
  • Læg kødet oven på løg og smør, og kom 1 dl vand ved.
  • Læg låget på, og sæt crock-potten på laveste varme i 8 timer.
  • Tag kødet op, og hold det varmt – f.eks. ved at lægge et stykke stanniol over. Du behøver ikke være bange for at kødet steger videre, det gør det ikke, når det har stegt ved lav varme.
  • Si væden over i en gryde, og kog det op. Gem det frasiede.
  • Tilsæt solbærmarmelade, balsamicoeddike og mel, og pisk, til du har en klumpfri puré.
  • Tilsæt til sidst det kogende vand, pisk det sammen, og lad sovsen koge ind ved middel varme i ca. et kvarter, eller til den har den ønskede tykkelse.
  • Smag til med solbærmarmelade, balsamicoeddike og salt.
  • Træk kødet fra hinanden med to gafler.
  • Bland det frasiede sammen med kødet, og træk, til du har en stor portion pulled beef.
  • Smag på det, og tilsæt evt. lidt salt om nødvendigt.

Noter

Jeg laver gerne en salat til, af hvad jeg har i køleskabet og grøntsagskurven. F.eks. frisk spinat, avocado i tern, gulerødder i strimler, soltørrede tomater, hakket, rød chilipeber. En blød gedeost (smøreost) agerer ”dressing”. Jeg fordeler den i klatter, inden jeg vender salaten godt og grundigt.
Kan du ikke få fat i blød gedeost, eller kan du ikke lide det, så kan en neutral smøreost eller en med krydderurter eller hvidløg også bruges.
Keyword Oksekød