Go Back
Hjemmelavet bounty

Hjemmelavet bounty - opskrift

Kun tre ingredienser skal du bruge til hjemmelavet bounty. Hvor mange bounty du får ud af det, afhænger selvsagt af, hvor store du laver dem. Jeg fik 26 stk.
Samlet tid 2 t 40 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 300 g kokosmel
  • 300-350 g chokolade - mængden afhænger igen af hvor store du laver barerne

Sådan gør du
 

  • Rør kondenseret mælk og kokosmel sammen, og form dem til små brød.
  • Sæt brødene på et skærebræt eller lignende beklædt med mad- eller bagepapir.
  • Sæt brødene på køl i mindst en time.
  • Hak chokoladen.
  • Sæt en liter vand over at koge i en gryde.
  • Kom 2/3 af chokoladen i en glasskål.
  • Tag gryden af varmen, når vandet koger, og sæt glasskålen over, og lad chokoladen smelte under omrøring, og til det har en temperatur på45° C.
  • Tag skålen af gryden, og sæt den på bordet.
  • Kom resten af chokoladen i den smeltede chokolade, og lad den smelte under omrøring, til chokoladen har en temperatur på ca. 27-28° C.
  • Sæt den tilbage over det varme vand, og opvarm, til temperaturen er 30-31° C.
  • Dyp kokosbrødene i den smeltede chokolade, og lad overskydende chokolade løbe ned i skålen igen. Du behøver ikke være bange for at brænde dig. 31° C varm chokolade er ikke brændende varm.
  • Sæt bounty-barerne tilbage på skærebrættet – evt. med et nyt stykke papir, hvis du har griset meget med kokosmassen.
  • Lad chokoladen størkne. Det tager en times tid til halvanden i køleskabet.

Noter

Tip: Hvis du, som jeg, ikke kan finde ud af at arbejde med hænder, der er klistret ind i kokosmasse, generende kokosmel mellem fingrene, klistret kondenseret mælk i håndfladerne osv., så brug engangshandsker. Skyl hænderne i koldt vand ind imellem, og ryst dem godt af, så du ikke får vand i kokosmassen, så klistrer det ikke lige så meget.