Kategorier
Andet

Sådan forbereder du dit næste middagsselskab

De fleste af os madentusiaster har nok prøvet at være vært for et selskab på et eller andet tidspunkt i vores liv, og vi kender derfor også til de udfordringer, der er involveret, når man skal afholde et middagsselskab. Menuen skal bestemmes, maden skal indkøbes og forberedes, huset skal rengøres og klargøres, bordet skal dækkes og på selve dagen skal maden selvfølgelig laves. Det kan altså godt virke lidt uoverskueligt at være vært, og vi vil derfor i denne guide hjælpe dig med at få et overblik over, hvornår du skal begynde forberedelserne, samt hvad forberedelserne skal bestå af.

Bestil maden udefra

Du kan spare utrolig meget tid og energi ved at bestille maden udefra. Mange af de ovennævnte udfordringer opstår nemlig, når menuen skal planlægges og laves. Selvom det kan være hyggeligt at stå og forberede mad hele dagen op til, at gæsterne ankommer, så er det knap så sjovt, når først aftenen går i gang. Du render frem og tilbage fra køkkenet for at forberede den næste ret, imens dine gæster sidder og hygger sig omkring bordet. Der findes et væld af muligheder, når det kommer til cateringfirmaer, der leverer mad ud af huset, så du skal blot beslutte dig for, hvilken slags menu du er til. Skal du holde julefrokost, bør du lede efter en julemenu ud af huset, skal du afholde årets nytårsaften, er det højst sandsynligt en nytårsmenu, du er på udkig efter og er det blot et middagsselskab uden tema, kan du gå efter en simpel treretters menu eventuelt i årstidens tegn.

Gør noget ekstra ud af bordet

Selvom det måske kan virke overflødigt, så er borddækningen en vigtig del af et middagsselskab. Bordet er det første, dine gæster ser, når de træder ind i spisestuen, hvor aftenen sandsynligvis foregår. Et veldækket bord viser, at du som vært har overskud, og det sender også et signal til dine gæster om, hvad de kan forvente resten af aftenen. Hvis borddækningen udstråler elegance og kvalitet, vil det altså præge dine gæsters oplevelse af maden, vinen og dit værtskab i løbet af aftenen. Undlad eventuelt dugen og læg en bordløber ud, pynt med rustikke grene på bordet samt bind små, fine blomster omkring servietterne, således opnår du et rustikt og elegant udtryk i din borddækning. 

Husk snacks

Selvom du har bestilt maden udefra, og der måske venter dine gæster en stor femretters menu, bør du ikke springe snacksene over. Stil gerne nogle lette og appetitvækkende snacks frem til når dine gæster ankommer, så der er noget til de sultne sjæle, som gerne vil have noget salt til velkomstdrinken. Det kan eksempelvis være hjemmesaltede mandler eller blot nogle lækre chips. Folk har forskellig sult, så du kan godt komme til at opleve, at nogle af dine gæster ikke bliver mætte af menuen, og derfor er det altså en god idé at have snacks stående på bordet hele aftenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *