Kategorier
Alle opskrifter

Brug strygestål til dine knive og forlæng knivenes levetid

Dette indhold er sponsoreret.

Elsker du madlavningens kunst, ved du uden tvivl også, at værktøjet dertil skal være i orden. Herunder er det primære værktøj selvfølgelig kniven, og hvis ikke denne fungerer optimalt, går det ud over kvaliteten og lysten til madlavningens mange facetter. Hertil anbefales et strygestål, som et værktøj til din værktøjssamling. Strygestål forlænger levetiden på dine knive, og gør din madlavning sjovere. Men hvordan du finder frem til det mest essentielle strygestål, kan være vanskeligt, hvis du ikke ved hvor du bør starte. Frygt dog ikke, i denne artikel kan du læse meget mere om strygestålet. 

Hvad er et strygestål og hvordan benytter man det? 

Et strygestål er først og fremmest en stang, som enten er belagt med stål, keramik, eller diamant, denne benyttes til at opretholde æggen på din kniv. Strygestålet kan her have mange former, alt efter hvilken kniv, stålet skal bruges til, og er samtidigt meget let at benytte. Et strygestål placeres let ved knivens kant af bladet, og herfra stryges kniven ned over strygestålet, så hele knivens overflade har været i kontakt med stålet. Dette gentages et par gange på hver side, og der vil kunne mærkes forskel på knivens skarphed efterfølgende. Hvor ofte strygestålet bør bruges til dine knive, lyder anbefalingen her, at før og efter brug på dagligt basis, vil være det bedste. 

Hvorfor bør du investerer i et strygestål?

Har du som sagt en forkærlighed til madlavning, og ønsker du måske at blive endnu bedre til kunstskaben, kan du her komme langt med en god kniv. Dine knive bør derfor vedligeholdes regelmæssigt, som nævnt ovenfor, gerne dagligt før og efter brug. Til dette har du da behov for et strygestål, som er af god kvalitet, for at sikrer skarpheden i dine knive. Hertil kan du blandt andet få hjælp af Cibumic, som har flere forskellige strygestål i en høj kvalitet. De har flere forskellige strygestål, hvor priserne også er til at overskue, hvis du måske skal benytte dig af et strygestål første gang, og blot ønsker at se det hele en smule an. 

Hvorfor vælge Cibumic strygestål?

Disse Cibumic-strygestål, som du kan blive præsenteret for, er primært det strygestål, som man vil kalde for et keramisk stål. Et keramisk strygestål har en mild effekt, idet det sliber kniven, og er derfor fremragende til de hårde knive, fordi de keramiske strygestål også er lavet af et enormt hårdt materiale. Det er netop vigtigt, for at kunne opnå en god slibeoplevelse, at strygestålet er hårdere i materialet, end dine knive er, og på den måde skabe den skarpeste kniv i skuffen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.